top of page
Search
M. Wielogórska
Feb 25, 20222 min read
Grzyb Reishi i krzem OrSi - korzyści zdrowotne
Reishi jest grzybem stosowanym wyłącznie w medycynie i nie jest uważany za żywność ze względu na twardą konsystencję i gorzki smak. W...
120
M. Wielogórska
Feb 25, 20222 min read
Suplementy diety, czy brać?
Co dają suplementy diety? Podstawą prawidłowego funkcjonowania ludzkiego organizmu jest przede wszystkim odpowiednio zbilansowana dieta...
10
M. Wielogórska
Feb 25, 20222 min read
Pakiet wzmacniająco-regenerujący dla Taty
Zarówno starzenie się, jak i sama starość to zjawiska biologiczne – naturalne i nieodwracalne. Pojawiają się symptomy zmian...
40
M. Wielogórska
Feb 25, 20223 min read
Krzem (SI) i jego znaczenie w fizjologii i terapii człowieka
Profesor doktor habilitowany Aleksander Ronikier wydział Rehabilitacji AWF Warszawa Zanim poznano rolę krzemu w biologii, jedna z...
90
M. Wielogórska
Feb 25, 20222 min read
Barley Grass i krzm OrSi – dlaczego razem?
Barley Grass to liofilizowany proszek uzyskany z zielonych pędów jęczmienia. Spośród roślin zbożowych jęczmień jest najstarszą zieloną...
70
Daniel K.
Feb 25, 20222 min read
Alergia a krzem
Układ immunologiczny (odpornościowy) odpowiada za obronę wewnętrzną organizmu przed zagrożeniem w postaci patogenów, toksyn czy...
80
M. Wielogórska
Feb 25, 20222 min read
Pakiet dla Mamy - dbam o zdrowie
Suplementy stworzone według receptur firmy Dorsim wykazują niezwykle szerokie spektrum działania. Dzięki zawartym w nich naturalnych...
80
M. Wielogórska
Feb 25, 20224 min read
10 powodów dla których powinieneś wykorzystać grzyby reishi w profilaktyce
1. Działanie ochronne wątroby i detoksykacja Grzyb Ganoderma lucidum może chronić wątrobę przed fizjologicznymi i biologicznymi...
60
Daniel K.
Feb 25, 20222 min read
Krzem a włosy
Wiele osób zastanawia się, jaki wpływ ma krzem na włosy i jakie są inne właściwości tego mikroelementu.
8
M. Wielogórska
Feb 24, 20222 min read
Probiotyk firmy Dorsim to - probiotyki z prebiotykami – wsparcie naszej odporności
Według definicji FAO/WHO-to „żywe drobnoustroje, które podane w odpowiedniej ilości wywierają korzystny wpływ na zdrowie gospodarza”...
10
bottom of page